Velika posećenost programa „Top preobraženja“ u Prokuplju

0

Veliki broj posetilaca privukao je pažnju izlagača na manifestaciji „Top preobraženje“, koja je sinoć otvorena na Trgu topličkih junaka. Odigravši igre iz Srbije, njen početak označili su folkoristi Kulturno umetničkog društva „Toplica“, koji su pobrali velike simpatije publike.

Ova manifestacija ima za cilj da predstavi brojne proizvođače iz Toplice, koji godinama vredno rade stvarajući najkvalitetnije proizvode za svoje potrošače. Na sinoćnoj, prvoj manifestaciji ovakvog tipa u našem gradu, predstavili su se između ostalih i Turističke organizacije Prokuplja, Kuršumlije i Žitorađe, Poljoprivredna gazdinstva „Sto posto prirodno“, „Vujičić“, „Stanković“, „Nedović“, Vinarija „Ranđelović“,,,Pionir“ D.o.o. Beograd, ogranak „Hisar Prokuplje“ D.o.o. „Rič“ „Calla decor“.

“Prvi put ove godine organizujemo „Top preobraženje“. Nakon Kulturnog leta u junu mesecu, koje je organizovao prokupački Dom kulture i svečanosti povodom gradske slave, Grad Prokuplje je odlučio da našim građanima priredi i ovakvu jednu manifestaciju. Cilj je da upotpunimo ovogodišnje leto još nekim novim sportskim i kulturnim dešavanjima. Ranije je u ovo vreme organizovano „Rok preobraženje“, a sada je to „Top preobraženje“, a to znači da su sve opštine Topličkog upravnog okruga uzele učešće u njemu”, rekao je gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović i pozvao sve Prokupčane da i večeras dođu na šetalište i budu deo druge večeri manifestacije „Top preobraženje“.

On je dodao da je lokalna samouprava najviše pažnje želela da posveti najmlađima, pa sve njih očekuju i interesantne pozorišne predstave, a one malo starije i „Igre bez granica“, kao i DJ program.

“Zahvaljujem se ovom prilikom svim učesnicima, koji su se odazvali manifestaciji, ali i svima, koji su pomogli da je organizujemo. Nadam se da će ovo biti lep uvod za sve one manifestacije koje će uslediti u narednim godinama, sa još bogatijim i sadržajnijim programom”, poručio je gradonačelnik.

Jedan od učesnika ove lepe manifestacije bilo je relativno mlado Poljoprivredno gazdinstvo „Nedović“, koje za sobom već ima brojna priznanja.

-Naši proizvodi dolaze iz sela Stubla kod Blaca, a proizvodnjom se bavimo šest godina. Pod našim gazdinstvom imamo šljivu i višnju i trudimo se da baš od njega proizvedemo što više proizvoda i to spakujemo u naše tegle. Kako godine prolaze tako se i naš asortiman proširio. Sve je sto posto domaće i prirodno i dok radimo, trudimo se da ispoštujemo stare recepte, koje su nam prenele naše bake, rekla je vlasnica ovog gazdinstva Marina Nedović iz sela Stubal iz opštine Blace.

Vlasnica firme „Calla decor“ Jelena Kaličanin je pohvalila organizaciju manifestacije „Top preobraženje“, jer je, kako je istakla, to odlična prilika da se na jednom mestu prikažu svi reprezentativni proizvodi jedne firme.

-Bavimo se pravljenjem ručno rađenih sapuna, dekorativnih sveća, dekoracija za kuću i još mnogo maštovitih proizvoda, koji su prikladni za poklone povodom različitih slavlja. Radimo sve to po narudžbini, kao i dostavu u Prokuplju, ali i na teritoriji Srbije, naglasila je ova učesnica „Top preobraženja“.

Priliku da se predstavi na ovoj manifestaciji imala je i visokoškolska ustanova „Toplička akdemija strukovnih studija“ u Prokuplju, koja je relativno mlada jer je osnovana pre dve godine. U okviru nje postoje tri odseka, Odsek za poljoprivredno prehrambene i medicinske studije u Prokuplju i Poslovne studije u Blacu.

“Ovo je odlična prilika da pozovemo sve zainteresovane, buduće studente, da upišu Topličku akademiju. Od ponedeljka počinje drugi upisni rok, a mi nudimo zanimljiv izbor. Mi smo obrazovna ustanova, koja se trudi da bude aktivna na svim manifestacijama u našem gradu i tako sarađujemo sa mnogim poljoprivrednim proizvođačima. Imamo i labaratoriju, koja radi kontrolu kvaliteta vina, danas izloženih ovde. Zatim kontrolu kvaliteta jakih alkoholnih pića i čast nam je što možemo da razmenimo iskustva, predložimo inovacije koje mi pratimo, a koje se dešavaju i zbog klimatskih promena”, naglasila je viši predavač ove obrazovne ustanove Dušica Ćirković.

Posle ovog dela programa, gde su se predstavili različiti izlagači, odigrana je i pozorišna predstava za decu pod nazivom „Mačak u čizmama“.

Ova manifestacija će biti nastavljena danas, kada će publika moći da vidi „Igre bez granica“ od 18 časova, a pola sata kasnije, od 18 časova i 30 minuta i promociju sporta i sportskih klubova u Prokuplju (odbojke, rukometa, fudbala, košarke).

Poslednjeg dana „Top preobraženja“, u četvrtak 22. avgusta, sa početkom u 18 časova i 30 minuta, u okviru sportskog dela programa, biće prezentovani sportski klubovi u karateu, stonom tenisu, boksu, streljaštvu, gimnastici i šahu. Pre toga, od 18 časova, još jednom će svi zainteresovani moći da pogledaju ,,Igre bez granica”, a od 19 časova i dečiju predstavu „Svet magije“. Program se završava nastupom DJ-a na rukometnom terenu kod bazena i teniskih terena, koji je planiran u 21 sat i 30 minuta.

Organizator ove manifestacije poziva sve Prokupčane da posete ova dešavanja, koja su osmišljena i pripremljena za njih i predlože šta bi to još moglo da bude deo „Top preobraženja“, već sledeće godine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime